Σχετικά με εμάς

Fimoloco

Το Fimoloco είναι ένας χώρος που φιλοξενεί καλλιτεχνικές δημιουργίες ανθρώπων με ταλέντο και μεράκι. Κοσμήματα, παιχνίδια, σουβενίρ, διακοσμητικά αντικείμενα και είδη ένδυσης φτιαγμένα με φαντασία, αγάπη και αισθητική.

IMG 0119

Η Αλεξάνδρα

Θεσσαλονικιά, παιδαγωγός, κλόουν, φυσιολάτρης και χειροτέχνης

Ο Τζάνι

Ναπολιτάνος, μάγειρας, ελεύθερο πνεύμα, ταξιδευτής και “artigiano” χειροτέχνης

IMG 8039

Η επιθυμία μας να κοσμούμε μικρούς και μεγάλους και να εμπνέουμε χαμόγελα, μας οδήγησε στην ενασχόληση με την κατασκευή κοσμημάτων, και την διακόσμηση διάφορων ειδών, χρηστικών και μη.

Η περιέργειά μας να γνωρίζουμε καινούρια πράγματα και να καλλιεργούμε τις προσωπικές μας δεξιότητες, μας ώθησε σε πολλά δημιουργικά ταξίδια ανά την υφήλιο. Το 2010 ρίξαμε άγκυρα (εν μέρη) στην Πάρο, φτιάχνοντας το Fimoloco, έναν χώρο που αναδεικνύει την μοναδικότητα του χειροποίητου αντικειμένου.

Στο κατάστημα-εργαστήριο μας (workshop) όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα είτε από εμάς τους ίδιους είτε από φίλους και συνεργάτες μας, με πολλή υπομονή, αγάπη και προσοχή στην λεπτομέρεια. Οι επισκέπτες μας μπορούν να παρατηρήσουν από κοντά την υλοποίηση κάποιων δημιουργιών και να παραγγείλουν εξατομικευμένα προϊόντα.

Τα χειροποίητα αντικείμενα εσωκλείουν μέσα τους την ενέργεια της έμπνευσης, της προσωπικότητας, του πάθους, της αφοσίωσης και του λάθους του δημιουργού τους. Μας θυμίζουν την μοναδικότητά μας καθώς δεν είναι πάντα αψεγάδιαστα όπως τα βιομηχανοποιημένα ή ακριβώς πανομοιότυπα το ένα με το άλλο.

IMG 20210108 184548 Custom 1
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς